Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říčany 13.3.2004

Memoriál Cyrila Chvojky v Říčanech

Dne 13.3.2004 se v Říčanech konal „Memoriál Cyrila Chvojky“ v kategoriích ZM, ZVV1 a ZVV2. Já a můj pes Bad jsme vyrazili na tento závod v kategorii ZVV1. Bylo zde okolo 40 účastníků a velmi pěkná atmosféra. Na každou kategorii byl jeden rozhodčí. Při nástupu se losovala tradičně pořadová čísla soutěžících. Samozřejmě jsem si opět vylosovala startovní číslo 1. Počasí bylo příznivé až na to, že v Říčanech byl po kotníky sníh a pár kilometrů od Říčan nebylo po sněhu ani památky.
            Po nástupu následoval výjezd autem do terénu k provedení avypracování stop. V terénu, kde se prováděli stopy už nebyla ani památka po sněhu, ale bylo pěkně mazlavé bláto. Na poli jsme se brodili po kotníky v blátě a dost dobře to klouzalo. Můj nástup na vypracování stopy byl, že Badík čvachtal v blátě a šel jako kachna s rozevřenými prsty svých tlapek. Stopu vypracoval na krásných 85 bodů ze 100 možných bodů.
Po návratu ze stopy jsem hned nastupovala na poslušnost. Zde se Badíkovi nechtělo skákat přes překážku vysokou 1 metr, a tak jsme dostali za tento cvik 0, i přesto jsme dopadli velmi dobře. Za poslušnost jsme obdrželi 85 bodů ze 100 možných.
Na obranu už jsme byli připraveni u brány a čekali jsme na znamení, že můžeme jít na plac, kde se začíná průzkumem terénu a ohalením pomocníka. Za obranu jsme dostali 75 bodů ze 100 možných. Mám velkou radost z tohoto závodu, protože jsme všechny části zkoušky ZVV1, což je stopa, poslušnost a obrana splnili na 245 bodů hodnocené na zkouškách za známku „dobrou“. Jinak řečeno zkoušku ZVV1 bychom bez problémů velmi dobře zvládli. I zde jsem získala zase pár zkušeností a několik rad na příští závody.

ricany-2004.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ricany-04.jpg