Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozor při koupání

28. 4. 2011

 
     Když je na koupališti nablízku novofundlandský pes,je třeba zvýšené opatrnosti,zvláště koupají-li se na blízku malé děti,které ještě nemají dostatečnou jistotu v plavání a dosti síly k případnému odporu. Není proto správné novofundlandského psa nechat samotného ve vodě s dětmi,protože se u něj může probudit jeho záchranářská vášeň a koupající by se mohli hodně polekat.

      Také se nikdy nesmí házet aport do vody současně dvěma psům. Silnější se chce dřeva nebo míče /aportu/ zmocnit za každou cenu a proto se snaží slabšího psa utopit.
Novofundlandští psi jsou totiž na svou záchranářskou práci velmi žárliví a ctižádostiví.
       Jsme-li s novofundlandským psem u vody,musíme být ve střehu,aby jeho záchranářská horlivost nepřivodila nějaké překvapení.
        Při teplém počasí pes po koupání vyschne poměrně rychle.Je-li však chladno,musíme dbát, aby zůstal neustále v pohybu a aby si nelehl na chladnou zem nebo do průvanu.
        Náklonost vodě a k záchranářské činnosti má novofundlandský pes vrozenou. Přesto nesprávným postupem ho můžeme od styku s vodou odradit a vyvolat u něj k vodě nechuť.
Při nepozornosti a neusměrnění může jeho záchranářská vášeň přivodit i nepříjemnosti.Proto v blízkosti vody musíme být opatrní.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář